vrijdag 27 maart 2015

Ploeg ID3 meld zich voor de sleutel overgedragen door Wethouder van der Schaaf

Vrijdag 27-maart-2015 ecfotograaf ©

Waar de zoete smaak

2015-27-03-suikerunie-sleuteloverdracht-masterclass-ploeg-id3

<img scr"https://everydaycompleetfotograaf.files.wordpress.com/2015/03/sleutel-overdracht2.jpg" ält"Sleutel-overdracht">
Sleutel overdracht van Wethouder Groningen naar Ploeg id3 groep

De zoete smaak voorheen product uit de bieten campagne rechtstreeks van het akkerland af was dat daar verwerkt werd!! Moet het voormalige terrein van de Suikerunie aankomende tijd het hebben van zoete klanken muziek, kunst, en kwaliteit ondernemingen om tot pak weg 2020 het 133 hectare stuk grond te benutten, maar boven dat meerwaarde te creëren voor de stad Groningen. Maar hoe doe je dat? Hoe willen zij dat doen?

<img alt:"Groningen-daar-gaat-niks-boven'"scr"https://everydaycompleetfotograaf.files.wordpress.com/2014/12/14-12-2014-stadshuis-trap6.jpg"/>
Gronings stadhuis Fotograaf ecfotograaf
De groep ID3 wil het pioniers schap op zich nemen en vanaf 27 maart 2015 is een officiële start gemaakt met de opzet. Onder leiding van dagvoorzitter en stadsbouwmeester Jeroen de Willigen en voorzien va koffie ,thee en een vrolijk koekje uitgeserveerd. Begon in het magische robuuste gebouw: 
de middag,  de Suikerunie Masterclass ".
Rond 13.15 uur kreeg Wethouder Roeland van der Schaaf (Gemeente Groningen) de microfoon doorgegeven. Na een kort voorwoord. Om onder het toeziende oog van een redelijke opkomst. De grote symbolische sleutel van het terrein over te dragen. Voor een even zo grote feitelijke verantwoordelijkheid.
<img scr"https://everydaycompleetfotograaf.files.wordpress.com/2015/03/2015-wethouder-logo-portret-roeland-van-der-schaaf-suikerunie-masterclass4.jpg"alt"2015-wethouder-logo-portret-Roeland-van-der-Schaaf-Suikerunie-Masterclass4">
Ploeg ID3: nam de sleutel over en  wordt gevormd door Dick Janssen, Hein Braaksma en Paul van Bussel. Samen hebben zij brede ervaring met gebiedsontwikkeling, culturele projecten, zorgprogramma’s, architectuur en stedenbouw.
De Suikerunie moet voor alle stadjers worden. Tegelijkertijd moet het terrein nieuwe bezoekers van buiten trekken. De gemeente Groningen heeft daarom Ploeg id3 gekozen als beheerder van het terrein. Deze vrijdag middag werd in betrokkenheid en enthousiasme een masterclass programma gratis aangeboden om zo de bezoekers in te lichten over de toekomst plannen en informatie te verstrekken over de mogelijkheden en reeds georganiseerde plan modellen.
<img scr"https://everydaycompleetfotograaf.files.wordpress.com/2015/03/2015-27-03-suikerunie-sleuteloverdracht-masterclass-ploeg-id31.jpg"alt"2015-27-03-suikerunie-sleuteloverdracht-masterclass-ploeg-id3">
B©ecfotograaf Kwaliteit A top portretten kk
Ploeg ID3 meld: Met heel veel partners steken wij de  de handen uit de mouwen voor tijdelijke ontwikkeling. Tegelijkertijd sluit de gemeente Groningen het Europese SEEDS (Stimulating Enterprising Environments for Development and Sustainability) project af.
Het vervolg programma is een wel doordacht en goed algeheel initiatief.

Tijdelijke ontwikkeling in de stad & de wereld
Werd gepresenteerd door
Sjoerd Feenstra met het onderwerp Urhahn Urban Design: 'Organische Stedenbouw'
Aan modieuze terminologie geen gebrek om het nieuwe paradigma in de stedenbouw te duiden.

uitleg:
geen eindbeeld, maar een wens beeld onderzoeken.
We zien momenteel een aantal heftige onderling samenhangende trends die de stedenbouw beïnvloeden: veranderende woonvoorkeuren, demografische ontwikkelingen, economische groei/krimp, verduurzaming van de maatschappij, schaarste aan grondstoffen en arbeid, de kosten van nieuwbouw, etc.
Deze toegenomen onvoorspelbaarheid brengt niet alleen bedreigingen met zich mee, maar vooral ook kansen. Zeker als we de strakke planning van het verleden inruilen voor een meer organische manier van ontwikkelen en denken in scenario’s. Dat levert de creativiteit en flexibiliteit op die we op dit moment nodig hebben om Nederland uit de krediet- en vastgoedcrisis te trekken.
Veel actuele stedenbouwkundige plannen richten zich op de toekomstige bewoners
als ontwikkelaars van de door hen gewenste woonomgeving. Wat zijn de actue-
le hands-on stedenbouwkundige middelen om omgevingen te laten ontstaan. Met een vrije kijk op de indeling. Kunnen u , en jij dus concreet ideeen laten toetsen. Of het voor levenslucht vat is? Dus bijvoorbeeld duurzaam bouwen en daardoor besparen op energie kosten. Investeren - terug verdienen(besparen) = het rendement goed dan kunnen deze praktijk proeven in de nieuwe economie mee groeien. 
 
Als dit
daadwerkelijk aanslaat zullen er aanzienlijk energie zuinigere buurten ontstaan, hetgeen weer betekenis heeft op de hogere schaalniveaus en daardoor opgepakt kan worden door stedenbouwkundigen. Het is aan hun om de potentie van een meer versnipperde
en ongewisse gebiedsontwikkeling terug te vertalen naar de grotere schaal en om heldere perspectieven te blijven bieden voor een nog immer ongewisse toekomst. We zijn benieuwt!!

Dit soort projecten is de mogelijkheid van de toekomst. En het is zo breed en diep als het mogelijk is te bedenken en uit te voeren. Rendement.

Vervolgens om 13:45  verteld Ronald Rietveld,  over ‘Kunstgrepen en tijdelijkheid’

Gezocht ideeën en overleg ze met Ploeg ID3!!

Hoe Harry Mulisch de tijd in zijn werk manipuleert. Dit doen mythologische aspecten  in Mulisch' werk en het inventariseren  van het motief tijd. Zo kan je dat in geschrift maar ook met kunst en beeld doen. Kunst dat jij maakt vraag voor meer info contact via


13:55 Katharina Gugerell, RuG, ‘Playing with Urban Complexity’ (Engels) link naar <<<bron rug.nl

Op 11 juni 2014 kwam ze al op de website van de rug.nl met haar onderwerp :Ze ontvangt rond die datum een bijdrage van JPI Urban Europe. Samen met haar team onderzoekers Full name of the project:

Playing with Urban Complexity: Using co-located serious games to reduce the carbon footprint among young adults

Duration:
3 years, starting this autumn
Labs:
3 Living Labs, 3 PhD researchers - all 3 PhDs will carry out research at the 3 partner labs
The project Playing with Urban Complexity (Play!UC) of the Department of Planning & Environment received funding from JPI Urban Europe. We congratulate Katharina Gugerell als program lead and the rest of the team with this great news, because it is quite a competitive program. Only 10 out of 150 got funded.
About the project
Play!UC aims to foster the understanding of complex urban problems by combining participatory processes with serious games in a co-located setting. In particular, the project seeks to explore how game mechanics can be used to engage the actor group of young adults to make informed decisions that have an impact on their respective urban carbon footprints. Investigating both existing games and novel game-based approaches, the project partners endeavour to create a tested game mechanics toolbox that can serve as a resource for participatory, game-based urban development scenarios. more info:
> link rug.nl <<   Meld je aan voor de Open dag RUG van zaterdag 11 april.
                                      >>>  of play-uc <<<
Visie op Suikerunie voor de stad
14:50 Bettina Lamm & Anne Wagner, Copenhagen, ‘Getting activity kickstarted’
15:00 Willem Foorthuis, AOC Terra, ‘Praktijkonderwijs bij de stad’
15:10 Sandra van Assen, stedenbouwkundige  ‘Ruimtelijke effecten voor de stad’
15:20 Reactie ploeg id3
15:30 Reactie vanuit de regio Groningen - Assen

Van stedelijke ontwikkeling naar economische groei
15:45 Sarah Parratt Halbert, 'Uitkomsten Seeds Programma' (Engels)
15:55 Wouter van der Kruik (Stout Groep) 'Langere termijn Groningen West'
16:05 Jan Martijn Eekhof (Gemeente Groningen) 'Stedenbouwkundige context'
16:15 Reactie ploeg id3
16:20 Reactie vanuit de regio Groningen – Assen

16:30 Afsluiting Dagvoorzitter Jeroen de Willigen

16:40 Onthulling publieke stroomvoorziening Cirkant
17:00 Borrel
Boek ecfotograaf ecfotograaf@gmail.com
Ploeg id3 veel succes toegewenst.
Ploeg id3 veel succes toegewenst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten